Menü
Kezdőoldal
Elérhetőségeink
Tetőablakok
Ablakrendszerek
Ajtók
Garázskapuk
Redőnyők
    Árnyékolók
Párkányok
Könyöklők
Kiegészítők
Referenciák
Újdonságok

Hivatalos Márkaképviselet:


 

 
 
Kezdőoldal arrow Redőnyök Árnyékolók
Redőnyök és Árnyékolók
Alumínium redőnyök
 

AZ ALUMÍNIUM REDŐNY ÁLTALÁNOS ISMÉRVEI

Az alumínium redőny elsődleges jellemzője, hogy - a horganyzott acél tengelyt kivéve
- minden alkatrésze alumínium­ból van, így megjelenése esztétikus, élettartama hosszú.
Kiváló
hőszigetelő akár a téli időszakban a meleg benntartása, akár a nyári
hónapokban a hőség elleni védelem a cél. Szilárdságának köszönhetően
az alumínium redőny mechanikai
védelmet is nyújt külső behatolás ellen.
Az alumínium redőny­ök mozgatása kézi működtetéssel is könnyű, de motoros
mozgatásra is széles körben nyílik lehetőség. Az alumínium redőny­ök szükség
szerint akár teljes sötétítésre is alkalmasak.


AZ ALUMÍNIUM REDŐNY TOKTÍPUSAI

Alumínium redőny toktípusokA legelterjedtebb, utólag felszerelhető külső tokos redőny­ön túl vakolható tokos kivitelt is forgalmazunk, ill meglévő belső tokba is beépítünk új redőny­t. A redőny­tok, a lefutósín és az alumínium záróléc színe alapáron fehér vagy sötétbarna, de 10% felárral RAL színskálából választható egyedi színekben szinterezve is rendelhető. A külső tokos redőny­nél esztétikusabb és praktikusabb vakolható tokos kivitelt érdemes választani új építésú ház esetén, vagy nagyobb felújításnál, nyílászárók cseréje esetén, hiszen ára a hagyományos külső tokos redőny­nél alig magasabb. Már az épület kiviteli terveinek kialakításakor figyelembe kell venni, hogy a redőny­tok optimális elhelyezéséhez pontosan mekkora helyre van szükség. A megrendelő igénye alapján a különböző magaságú és ezért eltérő méretű tokokat az esztétikus megjelenés érdekében egységes méretben szereljük. Amennyiben a falazás már megtörtént és az ablakok még nincsenek beépítve, úgynevezett tokmagasítóval még ebben a fázisban is kialakítható a redőny célszerű elhelyezéséhez szükséges hely. Ebben az esetben az ablak valamivel alacsonyabb lesz, de felhúzott állapotban belülről az alumínium redőny egyáltalán nem lesz látható. A redőny­léceket egy szinterezett alumínium záróléc követi, melynek végén helyezkednek el a (kívülről nem látható) rejtett ütközők, így a redőny felhúzott állapotban is esztétikus marad. Belső tokos alumínium redőny­einket általában új hengerrel, 22x25 mm-es lefutósín­nel, elcsúszásgátlóval és hagyományos ütközős záróléccel telepítjük.

AZ ALUMÍNIUM REDŐNY AUTOMATIZÁLÁSA

A motoros alumínium redőny egyszerre szolgálja az Ön biztonságát és kényelmét miközben megkíméli Önt a redőny kézi működtetésétől, egyúttal védelmet is nyújt a betörők ellen. Programórás vezérléssel lakottnak tűnik ingatlanuk akkor is, ha éppen nem tartózkodik otthon senki.

Az egérmutatót a lenti színeken mozgatva megtervezheti leendő redőny­ének színösszeállítását.
E funkció használatához Flash-Pluginra van szüksége, így amennyiben az alábbi színmintát nem látja, az ingyenesen letölthető programot telepítése számítógépére.


Müanyag Redőny

A MŰANYAG REDŐNY ISMÉRVEI

műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny típus, mivel ára igen kedvező, és gyakorlatilag bárhová telepíthető. Szükség szerint teljes sötétítésre is alkalmas, jó hőszigetelő képességgel rendelkezik és könnyen működtethető, ugyanakkor a vakolható tokos változat kivételével a külső tokszerkezet egy kis része a nyílászárótól függően belülről látszódhat.
A 37 mm-es hasznos magasságú redőny­lécek 15 szín ben rendelhetők, fehér színben hőszigetelt típus is választható. A gyárilag szinterezett, védőfóliával ellátott vas vagy alumínium tok háromféle alakban rendelhető.


A MŰANYAG REDŐNY SZERELVÉNYEI

A fehér vagy barna műanyag lefutósín 45x60 vagy 22x53 mm keresztmetszetű, és az utóbbi méretnél zörgéscsökkentő gumibetét­tel rendelkezik. Fehér, barna, szürke vagy bézs színű gurtni választható a műanyag redőny­höz, amely16 mm széles. A gurtni nyílászárón történő átvezetése a szerelési helyi sajátosságainak megfelelő görgős szerelvényekkel történik. A felhúzott műanyag redőny rögzítése történhet - kívánság szerint - mechanikus szerelvénnyel, falon kívüli vagy falba süllyesztett gurtnibehúzó automatával. A műanyag redőny motorizálására nincs lehetőség.

A MŰANYAG REDŐNY TÍPUSAI

A belső tokos műanyag redőny­ök - mivel a tokszerkezet a falban van "elrejtve"- több szempontból előnyösebbek, mint a kívülről látható külső tokkal rendelkező redőny­ök. Teljesen új telepítés vagy a már meglevő tokszerkezetben a redőny­test (esetleg egyidejűleg a lefutólábak) cseréje is lehetséges. Új építésű ház esetén ajánlott a német Prix cég kiváló hőszigetelő képességű tokszerkezetét választani.

A MŰANYAG REDŐNY ELŐNYEI

A műanyag redőny­lécek használatának előnye, hogy a fa­redőny­öknél sokkal kisebb súlyúak, mozgatásuk összehasonlíthatatlanul könnyebb, mint a régi fa­redőny­öké, ugyanakkor a redőny­lécek közötti szellőzőhézagok kisebbek. Régi fa­redőny­ök kiváltásakor az 55 mm hasznos magasságú, úgynevezett maxi redőny­lécet szükséges használni, ilyen esetekben (általában) fel lehet használni az eredeti lefutósínt és a hengert is. A fehér, szürke vagy bézs színű gurtni 23 mm széles. A műanyag redőny­t felhúzott állapotban mechanikus szerelvénnyel vagy (falba süllyesztett, ill. falon kívüli) gurtnibehúzó automatával lehet rögzíteni.

Az egérmutatót a lenti színeken mozgatva megtervezheti leendő redőny­ének színösszeállítását.
E funkció használatához Flash-Pluginra van szüksége, így amennyiben az alábbi színmintát nem látja, az ingyenesen letölthető programot telepítése számítógépére.


Zsaluzia

A zsaluzia az épület külső homlokzatára szerelt, alumínumlapokból álló külső árnyékoló.
Működési elve azonos a reluxával, de beltéri társánál masszívabb, erősebb, az időjárás viszontagságainak jobban ellenáll. Domború, kétoldalt peremezett, széles lamellái tetszőleges szögben forgatva kirekesztik a vakító napfényt, de a szórt fény és a friss levegő bejutását lehetővé teszik.
A zsaluzia belülről kézi kardáncsuklós forgatókarral vagy motorral működtethető, amelyeket vezérlőelemekkel automatizálhatunk. A gumibetétes oldalvezető sínek csendes üzemelést biztosítanak.
A lamellák új épületeknél a falba süllyesztve "kötényfal" mögé, míg utólagos beépítésnél külső védőtokba gyűjthetők össze.
Irodaházak, középületek külső árnyékolásának optimális megoldása a zsaluzia, amely családi házak és magánlakások esetében is egyre elterjedtebb és népszerűbb.

Szunyogháló

A ROVARHÁLÓ ALKALMAZÁSÁNAK CÉLJA

A rovarháló alkalmazásának célja a rovarok bejutásának megakadályozása, de a nagyobb, levegőben levő szennyeződések, így elsősorban tollak, szőrszálak és falevelek helyiségen kívül tartása szempontjából is hasznosak. A rovarháló akár redőny használatával együtt is alkalmazható.

A ROVARHÁLÓ ANYAGA

A rovarháló­khoz társaságunk az amerikai New York Wire Company üvegszálas rovarháló­anyagait használja, melyek szürke, fehér és fekete színben állnak rendelkezésre, valamint rovarháló extra erős kivitelben, fekete színben az un. "kutyaháló" a kisállattartók számára nyújtanak ideális megoldást.

ROVARHÁLÓ ABLAKRA

Ablakokra ajánlatunk a jól bevált függőlegesen roló­s mobil rovarháló. Fix rovarháló­t abban az esetben tudunk műanyag- vagy alumíniumkeretes ablakra felszerelni, ha a nyílászáró kívülről munkatársaink által biztonságosan megközelíthető.

ROVARHÁLÓ AJTÓRA

Ajtókra a leggyakrabban választott típus a vízszintes roló­s rovarháló, de kínálatunkben szerepel a nyíló- vagy tolóajtós rovarháló is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2006 Ajtó Ablak Stúdió Kft. - Minden jog fenntartva.