Menü
Kezdőoldal
Elérhetőségeink
 Tetőablakok
Ablakrendszerek
Ajtók
Garázskapuk
Redőnyők
Árnyékolók
Párkányok
Könyöklők
Kiegészítők
Referenciák
Újdonságok

Hivatalos Márkaképviselet:


 

 
 
Kezdőoldal arrow Tetőablakok
Tetőablakok
VELUX tetőtéri ablakok
 

A tetőtérnek - főként sajátos formavilágának köszönhetően - van egyfajta vonzereje,
melyet a szokásostól eltérő fényviszonyok is fokoznak. A ferde tetősíkok alatti tér ugyanolyan ideális lakás vagy munkahely céljára, mint a függőleges falfelületek által határolt tér. Ha gondosan terveztetjük meg a bevilágító felületek számát, méretét és elhelyezését, kényelmes otthont teremthetünk magunknak.

Az ablak, mint az épületekbe beáramló fény csatornája és a természettel való legfőbb kapcsolat megtestesítője különös figyelmet érdemel. Minél több a természetes fény környezetünkben, annál jobb a közérzetünk, a komfortérzetünk is.

Középső tengely körül forduló tetőtéri ablak

Az ablak kilincse az ablakszárny felső részén található, így kényelmesen és könnyen, hajlongás nélkül működtethető. Ha ezt a típust választjuk, lehetőség van arra, hogy az ablak alá bútorokat helyezzünk úgy, hogy az ablak működtetése a bútorok ellenére is akadálytalan marad.

Az ablak szárnya teljesen átfordítható, ami lehetővé teszi, hogy a külső üvegfelületet könnyen és biztonságosan tisztítsuk. Az ablakszárny egy retesz segítségével két állásban rögzíthető; ablaktisztítás esetén használatával mindkét kéz szabad marad, szellőzőállásban pedig az ablakszárny még akár erős szél esetén is biztonságosan rögzítve van. Ez a rögzítési mód védelmet jelenthet akkor is, ha a családban kisgyermekek vannak. Az ablakszárnyba épített résszellőző segítségével szabályozható a bejutó friss levegő mennyisége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kétfunkciós, középső és felső tengely mentén felfelé-kifelé nyíló VELUX tetőtéri ablak kétállású, szellőztethető zárszerkezettel


Az ilyen típusú tetőtéri ablak szárnya a felső tengelye mentén 45 fokos szögig felfelé-kifelé nyílik, ezzel a tágasság érzetét kelti és a szabad kilátást biztosítja. Ideális választás az alacsony hajlásszögű tetőtéri helyiségekbe.

Az ablakszárny alsó és felső részén is található kilincs. Az alsóval nyitható az ablak a felső tengely mentén, a felső pedig az ablak szárnyának átfordítását teszi lehetővé, így a külső üvegfelület könnyen és biztonságosan tisztítható.

Az ablakszárny egy retesz segítségével tisztítóállásban rögzíthető, így mindkét kéz szabadon használható marad. A felső kilincs kétállású zárszerkezete segítségével a helyiség akkor is hatékonyan szellőztethető, amikor az ablak zárva van. A folyamatos friss levegő utánpótlás az időjárási viszonyoktól függetlenül állandóan biztosított lehet. Egy mosható filter megakadályozza, hogy por, hó és rovarok jussanak be a szellőzőnyíláson keresztül a tetőtérbe.

 

TetőkibúvókVELUX ÁrnyékolókVELUX Redőny


© 2006 Ajtó Ablak Stúdió Kft. - Minden jog fenntartva.